Gemeente Dalfsen
< Terug naar lijst

(Junior) Wabo casemanager

Solliciteren

Wij zoeken een vergunningverlener bouw voor 16 tot 24 uur per week. In deze functie begeleid je de aanvrager bij aanvragen voor een omgevingsvergunning en treedt je op als gesprekspartner tijdens vooroverleggen en andere vragen van onze klanten. Weten wat je nog meer doet in deze functie? Lees dan verder!

Organisatie

De gemeente Dalfsen is één van de parels aan de Overijsselse Vecht, gelegen in het prachtige Vechtdal. De gemeente is internationaal in het nieuws geweest vanwege eeuwenoude archeologische opgravingen. Er wonen ruim 28.000 inwoners in de gemeente, verdeeld over de kernen Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen.

Medewerkers van de gemeente kunnen snel inspelen op veranderingen. We kennen korte lijnen tussen het gemeentebestuur en de organisatie. Er hangt een informele sfeer en we denken niet in problemen, maar in oplossingen. Ook krijgen we veel ruimte om de werkzaamheden uit te voeren op de manier die het beste bij ons past, daarmee halen wij het beste in onszelf naar boven. Onze kernwaarden resultaatgerichtheid, denken in kansen en mogelijkheden en samen werken aan het collectieve doel helpen ons daarbij!

Kijk voor meer informatie op onze website www.dalfsen.nl.

Eenheid Publieksdientverlening, team VTH

De eenheid Publieksdienstverlening is een uitvoerende eenheid van beleid en wet- en regelgeving. Voor de meeste producten die geleverd worden staat de eenheid rechtstreeks in contact met de inwoner en ondernemer waar dienstverlening en klantvriendelijkheid een hoge prioriteit heeft.

Je maakt onderdeel uit van de eenheid Publieksdienstverlening, team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Het team bestaat uit vergunningverleners bouw, APV en Drank & Horeca, beleidsmedewerkers, toezichthouders/ handhavers en juristen. De coördinator VTH stuurt het team aan.

Aan de slag als Wabo vergunningverlener bouw

Je behandelt aanvragen voor een omgevingsvergunning en overige gerelateerde vergunningen en verzorgt de voorbereiding van de (bestuurlijke) besluitvorming. Je adviseert over bouw gerelateerde zaken en informeert/adviseert klanten en collega’s over regelgeving en procedures. Jij zorgt ervoor dat jouw kennis op dit gebied actueel is en blijft. Verder verricht je binnen het team overige administratieve ondersteunende taken.

Wat verwachten we van jou?

Je beschikt minimaal over een afgeronde mbo niveau 4 opleiding richting bouwkunde of andere relevante richting, aangevuld met (gemeentelijke) ervaring op het gebied van bouwplantoetsing of in een vergelijkbare functie.
Ervaring is natuurlijk mooi meegenomen, maar wij bieden ook ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dus ben je (bijna) afgestudeerd richting hbo bouwkunde of vergelijkbaar, dan nodigen wij je ook van harte uit om te solliciteren!

De Omgevingswet is voor jou zeker niet nieuw en je beschikt over kennis van de recente ontwikkelingen.

Het is een pre als je ervaring hebt in het werken met Squit XO. Indien deze ervaring aanwezig is, zien we dit graag terug op jouw cv.  

Je bent analytisch sterk en communicatief zowel mondeling als schriftelijk vaardig. Als collega in het team heb je een ondernemende en flexibele houding. Jij werkt zelfstandig, resultaatgericht en durft snel beslissingen nemen.

Wat bieden wij?

Een functie van 16 tot mogelijk 24 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst met een looptijd van 1 jaar. Bij onveranderde omstandigheden en goed functioneren wordt deze vervolgens verlengd voor onbepaalde tijd.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring, ontvang je een salaris van maximaal € 3591,- (functieschaal 8) bruto per maand (bij een 36-urige werkweek, fulltime). Het kan zijn dat je wordt ingeschaald in aanloopschaal 7. Ook is het op basis van functioneren mogelijk om door te groeien en geplaatst te worden in prestatieschaal 9.

Daarnaast hebben we prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel  keuzebudget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je iedere maand naar eigen keuze inzetten. Ook is er de mogelijkheid om verlofdagen te kopen en verkopen.

Reageren?

Is deze functie echt iets voor jou? Wacht dan niet met reageren! Dit kan via de knop ‘solliciteren’. Vragen over de inhoud van de functie kun je stellen aan Renate Zuidema (eenheidsmanager Publieksdienstverlening) en vragen over de procedure kun je stellen aan Paul Douwes (HR) via 14 0529.

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben boven externe kandidaten. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie, en/of het gebruik maken ervan voor eigen doeleinden, wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:
V202105
Terug naar boven