Dalfsen gemeente Dalfsen
< Terug naar lijst

Adviseur Ruimtelijke Ordening

Het is een frisse, maar zonnige najaarsochtend als je  door Dalfsen rijdt. Je bent op weg naar het gemeentehuis. Ontspannen om je heen kijkend bekruipt je een gevoel van trots: Voor een aantal locaties hier heb je een casus gedaan omtrent een nieuwe ruimtelijke invulling van deze mooie locaties.
Vandaag is voor jou een belangrijke dag: voor een aantal leegstaande winkelpanden in het centrum is een bestemmingsplanwijziging aangevraagd. Doel is om de panden om te bouwen tot woningen, maar er is veel weerstand van omwonenden. Je hebt zo een integraal overleg met een aantal collega’s en de wethouder om deze casus te bespreken. Aansluitend is er een inloopmiddag voor omwonenden. Spannend, aangezien de sfeer soms best beladen kan zijn. Jouw doel is om transparant te zijn en alle twijfel en onduidelijkheid weg te nemen. Je wilt voorkomen dat er onnodige bezwaren worden ingediend en dat het traject zodoende onnodig vertraging oploopt. Jij denkt in mogelijkheden en kansen en stapt er daardoor, met gezonde spanning, positief in. Jouw constructieve houding past heel goed bij de visie van de gemeente Dalfsen: werken vanuit de bedoeling.
Deze visie en houding werpen ook vanmiddag hun vruchten af: door jouw heldere communicatie heb je de kritische buren kunnen overtuigen van de plannen. Yes! De plannen kunnen verder worden uitgewerkt en dan voorgelegd aan het college en de Raad.

Als Adviseur en Projectleider Ruimtelijke Ordening begeleid je ruimtelijke projecten van a tot z en ben je graag bezig met het doorontwikkelen van ruimtelijk beleid. Je benadert zaken vanuit klantperspectief en durft hierbij buiten de kaders te denken. Jouw uitgangspunt is ‘Ja, mits’ en je denkt vooral in mogelijkheden. 

Over de functie

 • Als projectleider begeleid je projecten en opgaven die onder andere voortvloeien uit de gemeentelijke Omgevingsvisie. Je draagt bij aan de implementatie van het nieuwe omgevingsplan, (complexe) woningbouwprojecten en herbestemmingslocaties en je behandelt en beoordeelt nieuwe en lopende ruimtelijke initiatieven uit de samenleving.
 • Als Adviseur Ruimtelijke Ordening adviseer je op operationeel, tactisch en strategisch niveau over (het opstellen van) ruimtelijk beleid.
 • In deze rol ben je onderdeel van zowel interne als externe projectgroepen en (sub)regionale overleggen (waaronder regio Zwolle). 


Waar ga je werken?

De gemeente Dalfsen is gelegen in het prachtige Vechtdal aan de Overijsselse Vecht. Er wonen ruim 28.000 inwoners verdeeld over de kernen Dalfsen, Hoornhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen. Dalfsen heeft duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving hoog in het vaandel staan.

Onze medewerkers kunnen snel inspelen op veranderingen en onze organisatie kent korte lijnen tussen bestuur en uitvoering. Onze kernwaarden ‘resultaatgerichtheid’, ‘denken in kansen en mogelijkheden’ en ‘samen werken aan het collectieve doel’ helpen ons daarbij. Er heerst bij ons een informele sfeer en we denken niet in problemen, maar in oplossingen. Vanuit onze organisatievisie ‘Onze toekomst, jouw uitdaging’ krijgen we veel ruimte om werkzaamheden uit te voeren op een manier die bij ons past, daarmee halen we het beste in onszelf naar boven. 

In welk team kom je terecht?

De functie Adviseur en Projectleider Ruimtelijke Ordening is onderdeel van de eenheid ‘Ruimtelijke Ontwikkeling’. Deze eenheid coördineert en maakt plannen, ontwikkelt beleid voor de fysieke leefomgeving en adviseert hierover aan het management en gemeentebestuur. Bij de beleidsvorming betrekken we onze inwoners en bedrijven, omdat wij een goede dienstverlening heel belangrijk vinden.

We maken als eenheid proactief werk van ambities van de gemeente en hanteren een actieve grondpolitiek zodat we snel en slagvaardig nieuwe ontwikkelingen kunnen realiseren. Denk hierbij aan bedrijventerreinen en woonwijken. Belangrijke uitgangspunten vanuit de gemeentelijke missie en visie zijn ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, onderscheidende architectuur en groene dorpen. En: werken vanuit de bedoeling.

Jouw afdeling bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste collega’s die werkzaam zijn in de teams Verkeer en Vervoer, Duurzaamheid en Klimaat, Economie & Recreatie & Toerisme, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken en Wonen. Als Adviseur en Projectleider Ruimtelijke Ordening heb je voor praktische en uitvoerende werkzaamheden een nauwe samenwerking met ondersteuners binnen de Eenheid. Er heerst een prettige, collegiale sfeer met korte lijnen. We werken integraal aan de ontwikkeling van beleid en het aansturen van verschillende projecten. Jij hebt de verantwoordelijk over je eigen projecten en bent hierbij van a tot z betrokken. 

Wat vragen we van jou?

 • Sta jij achter de visie ‘werken vanuit de bedoeling’?
 • Sta jij bekend om je sterke communicatieve vaardigheden?
 • Weet jij – vanuit je nauwe samenwerking in multidisciplinaire teams – de juiste personen te betrekken en aan te sturen in belangrijke processen?
 • Beschik jij over HBO/WO werk- en denkniveau?
 • Heb jij al enige relevante beleids- of projectmatige werkervaring en ben jij in staat om te adviseren over (strategische) vraagstukken, beleid of beheersinstrumenten?
 • Ben jij besluitvaardig en weet jij tot het juiste oordeel te komen wanneer er knopen doorgehakt moeten worden – en heb je daarvoor alle informatie en alternatieven afgewogen?
 • Weet jij de genomen beslissingen op een heldere en overtuigende manier te onderbouwen?
 • Beschik je daarnaast over veel verantwoordelijkheidsgevoel, goed analytisch vermogen, objectieve oordeelvorming en ben je klant-, kwaliteits- en resultaatgericht?

 Ja? Reageer dan direct! 

Wat krijg je van ons?

 • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een salaris in schaal 10 van de gemeentelijke CAO met een salaris tot € 4.671 bruto per maand (o.b.v. 36 uur);
 • De kans op doorgroeien naar prestatieschaal 10A, met een maximumsalaris van € 5.021 bruto per maand en daarnaast de mogelijkheid tot een arbeidsmarkttoelage van 10% voor maximaal 3 jaar;
 • Een IKB-budget van 17,05% (waar je vakantiegeld onderdeel van uitmaakt);
 • 26 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot uitbreiden vanuit het IKB (tot maximaal 4 keer de arbeidsduur aan verlofuren);
 • Telefoon en laptop;
 • Lease plan voor een elektrische fiets;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Extra mogelijkheden voor betaald ouderschapsverlof vanuit de CAO.  

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. 

Solliciteren is erg eenvoudig en kan via https://bit.ly/3s2izHc 

 1. Vul je gegevens in en upload je cv.
 2. Klik op verzenden.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sophia Schulte (Consultant bij Effectus-HR) op telefoonnummer 06-25355627. Tijdens de sollicitatieprocedure maken wij gebruik van DiSC. 

Acquisitie

Wij werken bewust en vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat zij ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.

 

Kies hieronder een afdeling om je sollicitatie te starten:
Contactpersonen:
Sophia Schulte (consultant bij Effectus-HR)
mobiel: 06-25355627
Terug naar boven