Dalfsen gemeente Dalfsen
< Terug naar lijst

Adviseur Grondzaken

Als jij over de Blauwe Bogen Brug – die vrolijke, uitnodigende poort over de Vecht – het centrum van Dalfsen inrijdt, denk je terug aan 2014. Waar toen nog het oude gemeentehuis en een voormalige fabriek stonden, staat nu ‘Het Waterfront’: een project met mooie appartementen, restaurants en een theater, gebouwd met een historische uitstraling tegen het centrum van Dalfsen aan. Je bent op weg naar het nieuwe gemeentehuis, dat ook in dit gebied ligt. Met een uitstraling onder bijzondere architectuur verbindt dit het dorp met de weidse landerijen langs de rivier. Nu het jouw werkplek is als Adviseur & Projectleider Grondzaken, bekijk je Dalfsen en de omliggende kernen toch met heel andere ogen. Als projectleider heb jij een grote rol in de complexere bouwprojecten; van de grondexploitatieplannen tot aan het begeleiden en opleveren van deze (strategische) projecten. Een veelzijdige baan met volop ontwikkelmogelijkheden. Voor jezelf, maar ook voor deze mooie gemeente.

Ben jij dé Adviseur & Projectleider Grondzaken die graag onze nieuwe collega wordt? Zoek jij de combinatie als strategisch beleidsadviseur, heb jij de nodige kennis op het gebied van grondbeleid en ben je tegelijkertijd een succesvolle projectleider? Lees dan snel verder! 

Over de functie

Als Adviseur & Projectleider Grondzaken ben jij de trekker in de grotere, complexere projecten. Je houdt je bezig met het voorbereiden en ontwikkelen van beleid als het gaat om grondzaken, je adviseert over grondposities en coördineert de voortgang van alle grondexploitatieplannen.

De gemeente Dalfsen hanteert een actieve grondpolitiek. Dat betekent dat er, met oog op uitbreidingsplannen en ontwikkeling van nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen, actief gemeentelijke grond wordt verworven en geëxploiteerd. Hierin heb jij een actieve en coördinerende rol. Vanuit jouw rol geef je vorm aan de toekomstvisie van de gemeente. Je maakt beleid voor nieuwe grootschalige projecten, ontwikkelt investeringsstrategieën in het kader van ruimtelijke ontwikkeling, participeert als projectleider in grotere en complexere projecten en adviseert over commerciële ontwikkelingen in de gemeentelijke vastgoedmarkt en bij onderhandelingen voor aan- en verkopen.

Je zorgt voor de voortgang van alle grondexploitatieplannen. Je hebt hierin een zelfstandige rol, maar voert regelmatig overleg met de projectleiders en verschillende stakeholders. Je bepaalt de benodigde voorbereidingskredieten, vraagt deze aan, start nieuwe exploitaties op en rondt deze af. Kortom; een veelzijdige projectleidersrol waarin je veel zaken van a tot z oppakt.

Waar ga je werken?

De gemeente Dalfsen is gelegen in het prachtige Vechtdal aan de Overijsselse Vecht. Er wonen ruim 28.000 inwoners verdeeld over de kernen Dalfsen, Hoornhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen en Oudleusen. Dalfsen heeft duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving hoog in het vaandel staan.

Onze medewerkers kunnen snel inspelen op veranderingen en onze organisatie kent korte lijnen tussen bestuur en uitvoering. Onze kernwaarden ‘resultaatgerichtheid’, ‘denken in kansen en mogelijkheden’ en ‘samen werken aan het collectieve doel’ helpen ons daarbij. Er heerst bij ons een informele sfeer en we denken niet in problemen, maar in oplossingen. Vanuit onze organisatievisie ‘Onze toekomst, jouw uitdaging’ krijgen we veel ruimte om werkzaamheden uit te voeren op een manier die bij ons past, daarmee halen we het beste in onszelf naar boven. 

In welk team kom je terecht?

De functie Adviseur & Projectleider Grondzaken is onderdeel van de eenheid ‘Ruimtelijke Ontwikkeling’ (RO). Deze eenheid coördineert en maakt plannen, ontwikkelt beleid voor de fysieke leefomgeving en adviseert hierover aan het management en gemeentebestuur. Bij de beleidsvorming betrekken we onze inwoners en bedrijven, omdat wij een goede dienstverlening heel belangrijk vinden.

We maken als eenheid proactief werk van ambities van de gemeente en hanteren een actieve grondpolitiek zodat we snel en slagvaardig nieuwe ontwikkelingen kunnen realiseren. Denk hierbij aan bedrijventerreinen en woonwijken. Belangrijke uitgangspunten vanuit de gemeentelijke missie en visie zijn ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, onderscheidende architectuur en groene dorpen. En: werken vanuit de bedoeling.

Jouw afdeling bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste collega’s die werkzaam zijn in de teams Verkeer en Vervoer, Duurzaamheid en Klimaat, Economie & Recreatie en Toerisme, Ruimtelijke Ordening, en Grondzaken en Wonen. Als Adviseur & Projectleider Grondzaken heb je een zelfstandige, (strategische) functie en word je ondersteund door een projectmedewerker Grondzaken. Er heerst een prettige, collegiale sfeer met korte lijnen. We werken integraal aan de ontwikkeling van beleid en het aansturen van verschillende projecten. Jij hebt de verantwoordelijkheid over je eigen projecten en bent hierbij van a tot z betrokken.

Beschik jij over de volgende competenties?

 • Onderhandelen; je herkent de doelstellingen en belangen van verschillende partijen, weet compromissen te sluiten en win-winsituaties te creëren.
 • Je weet relaties te ontwikkelen, samenwerkingen te stimuleren en de juiste personen samen te brengen om doelen te verwezenlijken. Je bent een echte netwerker.
 • Je beschikt over interpersoonlijke sensitiviteit en overtuigingskracht; je weet op bedachtzame en tactvolle wijze mensen te overtuigen.
 • Je kunt goed oordelen vormen en besluiten nemen; je komt tot het juiste oordeel wanneer er knopen doorgehakt moeten worden, dit doe je door alle mogelijkheden zorgvuldig af te wegen. Je bent zelfstandig en daadkrachtig.
 • Je bent van nature sterk in het organiseren en plannen van je werkzaamheden en vindt het fijn verantwoordelijkheid te dragen. Je maakt resultaatafspraken en deelt je werk zelf in. 

En heb jij daarnaast…

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Een aantal jaren ervaring met grondzaken bij een gemeente of affiniteit met of ervaring als projectleider;
 • Bij voorkeur affiniteit met of interesse in juridische en financiële zaken met betrekking tot grondbeleid;

 Ja? Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons?

 • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een salaris in schaal 10A van de gemeentelijke CAO met een salaris tot € 5.021 bruto per maand (o.b.v. 36 uur);
 • De kans op doorgroeien naar prestatieschaal 11, met een maximumsalaris van € 5.372 bruto per maand en daarnaast de mogelijkheid tot een arbeidsmarkttoelage van 10% voor maximaal 3 jaar;
 • Een IKB-budget van 17,05% (waar je vakantiegeld onderdeel van uitmaakt);
 • 26 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot uitbreiden vanuit het IKB (tot maximaal 4 keer de arbeidsduur aan verlofuren);
 • Telefoon en laptop;
 • Lease plan voor een elektrische fiets;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Extra mogelijkheden voor betaald ouderschapsverlof vanuit de CAO.

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. 

Solliciteren is erg eenvoudig en kan via http://bit.ly/3TcPGDu 

 1. Vul je gegevens in en upload je cv.
 2. Klik op verzenden.

 Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sophia Schulte (Consultant bij Effectus-HR) op telefoonnummer 06-25355627. Tijdens de sollicitatieprocedure maken wij gebruik van DiSC.


Acquisitie

Wij werken bewust en vol vertrouwen met Effectus-HR samen aan het invullen van deze vacature. Dat is de reden dat Effectus-HR exclusiviteit voor deze vacature heeft gekregen. Gezien hun vervullingsgraad van 93% zijn we ervan overtuigd dat zij ook voor deze vacature een meer dan geschikte kandidaat vinden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en ook niet gewenst.

 

 

Kies hieronder een afdeling om je sollicitatie te starten:
Contactpersonen:
Sophia Schulte (consultant bij Effectus-HR)
mobiel: 06-25355627
Terug naar boven