Gemeente Dalfsen
< Terug naar lijst

Strategisch Financieel Adviseur

Solliciteren

Gemeente Dalfsen is op zoek naar een Strategisch Financieel Adviseur (32-36) per week!  

Ben jij een ervaren financieel strateeg met oog voor de lange termijn en een passie voor gemeentelijke financiën? Dan hebben wij een uitdagende kans voor jou bij de gemeente Dalfsen! 

Wat ga je doen als Strategisch Financieel Adviseur? 

Als Strategisch Financieel Adviseur bij de gemeente Dalfsen neem je een centrale rol in bij het bewaken van het financieel meerjarenbeeld. Je bent verantwoordelijk voor de lange termijnplanning en vertaalt landelijke ontwikkelingen naar concrete acties die specifiek van toepassing zijn op Dalfsen. Bestuurlijke wensen werk je uit tot strategisch financieel beleid, waarbij je verschillende scenario’s overweegt. 

Daarnaast actualiseer je financiële kaders en richtlijnen, zoals de financiële beheersverordening, budgetregeling en treasuryregels, en volg je de ontwikkelingen binnen het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV). Je fungeert als sparringpartner en inhoudelijk aanspreekpunt voor de financieel adviseurs en biedt hen zowel gevraagd als ongevraagd coaching en begeleiding. 

Je bent ook verantwoordelijk voor domein overstijgende zaken, waarbij je organisatiebrede ontwikkelingen overziet en de politieke en financiële risico’s kunt inschatten. Als contactpersoon voor portefeuillehouders, het College van Burgemeester en Wethouders (CMT) en de Raad, stem je inhoudelijke financiële vraagstukken af en verzorg je de informatievoorziening naar diverse partijen. 

Samenwerking staat centraal in deze rol. Je neemt deel aan regionale samenwerkingsverbanden, zoals regio-overleggen met financiële ambtenaren en het P10-overleg voor grote plattelandsgemeenten. Bovendien draag je bij aan de ontwikkeling van Planning & Control (P&C) producten, zoals het meerjarig financieel perspectief, jaarstukken, begrotingen en bestuursrapportages, in samenwerking met de concerncontroller en coördinator P&C. 

Verder kijk je mee in de circulaires van het gemeentefonds en help je deze vertalen naar lange termijn financiële gevolgen. Ook werk je nauw samen met het team Programma en Strategie en de concerncontroller om de verbinding tussen financiën en beleid te versterken. 

Tot slot, geef je samen met je collega’s vorm aan het team financieel advies. Je zorgt voor kennisdeling, eenduidige advisering en borgt de kwaliteit van het advies. Je coacht en begeleidt zowel nieuwe als ervaren adviseurs en stimuleert hun externe oriëntatie, zoals deelname aan regiobijeenkomsten en het onderhouden van contacten met andere gemeenten. Je draagt ook bij aan de uitvoering en implementatie van verbetervoorstellen binnen het team. 

Wat breng je mee als Strategisch Financieel Adviseur:

  • Ruime ervaring als strategisch financieel adviseur, bij voorkeur in een gemeentelijke context; 

  • Kennis van en ervaring met financiële kaders en regelgeving; 

  • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe vraagstukken te vertalen naar concrete acties; 

  • Coachende en verbindende kwaliteiten, met ervaring in het aansturen en begeleiden van teams; 

  • Goede communicatieve vaardigheden en de capaciteit om effectief samen te werken met diverse interne en externe stakeholders. 

Team Financiën 

Binnen ons team Financiën werken we dagelijks aan een breed scala aan financiële taken om ervoor te zorgen dat de financiële processen van de gemeente soepel verlopen. We houden ons bezig met het opstellen en controleren van begrotingen, het bijhouden van financiële administraties, het maken van financiële analyses, en het opstellen van rapportages. Ook zorgen we ervoor dat alle financiële gegevens nauwkeurig en up-to-date zijn. 

In ons team hebben we een mooie mix van medewerkers: sommigen zijn net in dienst en brengen frisse ideeën en nieuwe inzichten mee, terwijl anderen al jarenlang ervaring hebben van onze organisatie. Deze combinatie zorgt voor een dynamische werkomgeving waar we van elkaar kunnen leren. De meer ervaren collega's delen hun kennis en begeleiden de nieuwere medewerkers, terwijl de nieuwe krachten ons uitdagen om op een andere manier naar zaken te kijken. 

Of je nu al jaren in het vak zit of net begint, bij ons team Financiën er is altijd ruimte voor ontwikkeling en samenwerking. We streven ernaar om elkaar te ondersteunen en samen te werken aan de financiële gezondheid van onze gemeente. 

Meer over gemeente Dalfsen  

In Dalfsen wonen de gelukkigste inwoners van Nederland, zo blijkt uit cijfers van het CBS in 2023. Daar zijn we trots op! Gemeente Dalfsen wordt ook wel ‘groene parel aan de Overijsselse Vecht’ genoemd en heeft duurzaamheid en een goede woon-, werk- en leefomgeving hoog in het vaandel staan. Samenwerken is onze kracht. Gemeente Dalfsen is een organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers, die op doeltreffende wijze waarde toevoegt in samenwerking met elkaar én met oog voor de veranderende samenleving. De kernwaarden van gemeente Dalfsen zijn: vertrouwen, samen en nabij. 

 Voor de functie van Strategisch Financieel Adviseur kun je rekenen op: 

  • Een contract voor 32/36 uur per week (in overleg) voor de duur van één jaar met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd; 

  • Een salaris van maximaal € 6.072, - (schaal 11 cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Op basis van opleiding en ervaring is het ook mogelijk dat je eerst in een aanloopschaal geplaatst wordt;  

  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, maandelijks opnemen of alles eens per jaar laten uitbetalen;     

  • Een goede verlofregeling van 194,4 uren per jaar bij een voltijd dienstverband. Dit bestaat uit wettelijk verlof (144) en bovenwettelijk verlof (50,4 uur). Daarnaast is er ruimte mogelijkheid om betaald ouderschapsverlof op te nemen;     

  • Een laptop en telefoon in bruikleen;      

  • Een uitgebreid pakket aan extra arbeidsvoorwaarden, waaronder een thuiswerkvergoeding, een regeling uitruil woon-werkverkeer, een gunstige (lease) fietsregeling en een werkgeversbijdrage in de kosten van de arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering; 

  • Pensioenopbouw bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). 

 Daarnaast betekent werken voor de Gemeente Dalfsen: 

Geniet van een goede balans tussen werk en privé, waarbij hybride werken mogelijk is. Voor deze functie is het wenselijk dat je minimaal drie dagen op kantoor aanwezig bent. Daarnaast is het bespreekbaar om werkdagen van negen uur te maken, zodat je jouw werktijd flexibel kunt indelen. Je werkt in een prachtige groene omgeving aan de Overijsselse Vecht, en de gemeente is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met een uitgebreid aanbod aan cursussen, opleidingen en trainingen via onze eigen Dalfsen Academie. 

Ben jij de strategische denker die wij zoeken?  

Solliciteer dan nu en draag bij aan de toekomst van de gemeente Dalfsen! 

Solliciteren:

Stuur ons jouw motivatiebrief en cv vóór 15 oktober via de knop 'solliciteren'. We kijken uit naar jouw sollicitatie! 

Informatie over de vacature en sollicitatieprocedure 

 

Heb je een vraag over de inhoud van de functie? Neem contact op met Marjolein Niens, teamleider Financiën via m.niens@dalfsen.nl  of 0529-488 388  

 

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Hetty Krul-Nijenhuis, adviseur werving & selectie, via h.krul@dalfsen.nl of 06 40 52 75 34  

De procedure is als volgt: 

  • Solliciteren kan tot 20 september 2024;   Vanwege het beperkte aantal reacties op de vacature hebben we besloten de sluitingstermijn met 14 dagen te verlengen. 

    We moedigen iedereen aan om van deze verlenging gebruik te maken en alsnog te solliciteren!

  • De sollicitatiegesprekken staan gepland op 21 oktober  2024.     

  • Het arbeidsvoorwaardengesprek is op 24 oktober 2024. 

Gemeente Dalfsen is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de gemeente. Talent als basis, diversiteit als kracht. 

 Acquisitie n.a.v. deze advertentie, en/of het gebruik maken ervan voor eigen doeleinden heeft niet onze voorkeur.  

 

Startdatum:
06-09-2024
Sluitingsdatum:
14-10-2024
Contactpersonen:
H.M. Krul
tel.: 0640527534
Terug naar boven