Gemeente Dalfsen
< Terug naar lijst

Juridisch Adviseur

Solliciteren

Voor het team Algemene Juridische Zaken zijn we op zoek naar een gedreven Juridisch Adviseur

voor 28 tot 36 uur (uren in overleg)

Met de verdere ontwikkeling en professionalisering van onze tweedelijns juridische advisering, willen we de kwaliteit en rechtmatigheid van onze besluiten verder waarborgen. We denken mee over vraagstukken die bijdragen aan de ambities en strategie van de gemeente Dalfsen, en streven naar het juiste beleid voor onze inwoners, ondernemers en partners. Openheid, transparantie en goede samenwerking met onze omgeving staan hierbij centraal.

Je komt te werken in een team van enthousiaste professionals met hart voor de gemeente Dalfsen. Samen zetten we onze schouders onder uitdagende juridische vraagstukken en verbeteren we de dagelijkse dienstverlening.

Wil jij bijdragen aan een sterk juridisch team én aan de groei van onze gemeente? Dan is dit jouw kans!

Wat ga je doen als Juridisch adviseur

Als Juridisch Adviseur heb je een veelzijdige functie. Samen met collega’s uit het team, ieder met een eigen speerpunt, werk je aan thema's zoals Wonen, Werken, Samenleven en Besturen. Daarnaast richten we ons op het vergroten van juridische kennis en bewustzijn binnen de organisatie. Soms ben je daarbij zelf in de lead, op andere momenten fungeer je als sparringpartner voor de andere juridisch adviseurs of voor de collega’s in de organisatie. Altijd vanuit de rol als tweedelijns juridisch adviseur.

Je rol en verantwoordelijkheden zijn:

  • Adviseren van het college van B&W en de organisatie over complexe juridische vraagstukken;
  • Controleren van College- en Raadsvoorstellen op juridische houdbaarheid;
  • Fungeren als juridische vraagbaak voor bestuur en ambtelijke organisatie;
  • Bijdragen aan projecten voor de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving;
  • Samenstellen en up-to-date houden van juridische kaders met het team;
  • Behandelen van vragen over mandaat, delegatie en attributie;
  • Bijdragen aan de professionele positionering van juridisch adviseurs binnen de organisatie;
  • Deelnemen aan regionale juridische overleggen;
  • Levering van bijdragen aan Legal Audits binnen de organisatie;
  • Meewerken aan juridische kwaliteitszorg;
  • Ondersteunen van de klachtbehandelaar als klachtencoördinator.

Kortom, je bent een echte jurist die betrokken is bij alle facetten van het juridisch werkveld!

Jouw kwaliteiten als Juridisch Adviseur

Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau, hebt een afgeronde juridische opleiding en relevante ervaring in juridische advisering. Gemeentelijke ervaring is een pluspunt, maar geen vereiste. Wel is het belangrijk dat je ervaring hebt met werken in een politiek-bestuurlijk krachtenveld en je daar comfortabel in voelt. Je schakelt moeiteloos tussen denken en doen, en bent in staat om strategisch en tactisch te opereren.

Met jouw overtuigingskracht en verbindend vermogen weet je partijen bij elkaar te brengen. Je bent kritisch, veerkrachtig en flexibel, en hebt de drive om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Dankzij je sterk analytisch vermogen kun je snel complexe dossiers doorgronden en weet je met jouw kennis van wet- en regelgeving (zoals bestuursrecht, gemeentewet, APV, WOO, omgevingsrecht, Wmo, participatiewet en privaatrecht) een breed scala aan juridische vraagstukken te adviseren.

Daarnaast ben je proactief, standvastig en sterk in het plannen, organiseren en netwerken. Je voelt je prettig in de rol van mediator en combineert je bestuurssensitiviteit met een scherp oog voor de interne dynamiek binnen organisaties. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, maakt jouw profiel compleet.

Meer over gemeente Dalfsen

Werken bij de gemeente Dalfsen betekent werken in een groene en natuurrijke omgeving, waar de Overijsselse Vecht vlak naast het gemeentehuis stroomt. Met ongeveer 300 collega’s bouwen we samen aan de toekomst van een gemeente die volop in ontwikkeling is, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Dalfsen staat bekend om zijn gelukkige inwoners, en daar zijn we trots op. Als medewerker draag je bij aan het behouden van deze hoge levenskwaliteit door te zorgen voor een fijne woon-, werk- en leefomgeving. Onze kracht zit in samenwerking: met collega’s, inwoners en regionale partners. We vertrouwen op elkaar, werken gezamenlijk aan concrete doelen en blijven altijd dichtbij de mensen voor wie we het doen.

Met onze kernwaarden vertrouwen, samen en nabij vormen we een hechte gemeenschap waarin jouw werk echt het verschil maakt!

Voor de functie van Juridisch adviseur kun je rekenen op:

  • Een contract voor 28-36 uur per week voor de duur van één jaar met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een salaris van maximaal € 5.691 (schaal 10A cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, maandelijks opnemen of alles eens per jaar laten uitbetalen;    
  • Een goede verlofregeling van 194,4 uren per jaar bij een voltijd dienstverband. Dit bestaat uit wettelijk verlof (144) en bovenwettelijk verlof (50,4 uur). Daarnaast is er ruimte mogelijkheid om betaald ouderschapsverlof op te nemen;    
  • Een laptop en telefoon in bruikleen;     
  • Een uitgebreid pakket aan extra arbeidsvoorwaarden, waaronder een thuiswerkvergoeding, een regeling uitruil woon-werkverkeer, een gunstige (lease) fietsregeling en een werkgeversbijdrage in de kosten van de arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekering
  • Pensioenopbouw bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).    

Daarnaast betekent werken voor Gemeente Dalfsen:  

Geniet van een goede balans tussen werk en privé met de vrijheid om te werken waar jij je het prettigst voelt. Of het nu op een externe locatie, thuis of in ons prachtige gemeentehuis aan de Vecht is, we streven naar een werkomgeving die bij jou past. Bovendien is het bespreekbaar om dagen van negen uur te werken, zodat je jouw werktijd flexibel kunt indelen.   

Bereikbaarheid is geen probleem, want je kunt met de fiets naar je werk komen, het treinstation is op loopafstand en met de auto zijn we goed bereikbaar. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met o.a. een uitgebreide keuze aan cursussen, opleidingen en trainingen vanuit onze eigen Dalfsen Academie.  

Solliciteren

Ben jij klaar om jouw juridische expertise in te zetten en ons team verder te versterken?

We ontvangen jouw motivatiebrief met cv graag zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 3 oktober 2024 via de knop ‘solliciteren’.

Informatie over de vacature en sollicitatieprocedure

Heb je een vraag over de inhoud van de functies? Neem contact op met Wilco de Vries, senior Juridisch adviseur via W.devries@dalfsen.nl. of 0529-488256. Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Hetty Krul-Nijenhuis, adviseur werving & selectie, via h.krul@dalfsen.nl of 06 40 52 75 34

De procedure is als volgt:

  • Solliciteren kan tot en met 2 oktober 2024
  • De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 10 oktober
  • Het arbeidsvoorwaardengesprek is gepland op maandagmiddag 15 oktober.

Gemeente Dalfsen is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de gemeente. Talent als basis, diversiteit als kracht. De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden gelijktijdig en gelijkwaardig in behandeling genomen. Bij gelijke gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie, en/of het gebruik maken ervan voor eigen doeleinden wordt niet op prijs gesteld. 

 

 

Sluitingsdatum:
02-10-2024
Contactpersonen:
Hetty Krul
Terug naar boven